[Països Catalans] Ocupat el local històric de l’Edifici d’Estudiants

Avui, 18 de setembre del 2012, els estudiants del nucli de la Universitat Autònoma de Barcelona han ocupat el local històric de l’Edifici d’Estudiants (ETC) en motiu de la seva expulsió d’aquest.Aquest és un curs de lluites. Els motius en són molts, ens sobren. No cal reflexionar-hi gaire, és un fet obvi que com a classe treballadora se’ns estan retallant tota mena de drets laborals i socials, de manera diversa. Des de no renovar contractes laborals a la brutal pujada de taxes del 66%. Per tal de perpetuar i augmentar aquest estat de desigualtats en bé del neo-liberalisme de la UE, FMI i BCE, els Estats i les seves institucions es valen de la repressió i persecució polítiques cap a aquelles que s’organitzen per a buscar una alternativa, una altra manera de fer les coses.

La UAB no és més que un mirall del control social que s’està exercint sobre la classe treballadora organitzada per defensar els pocs drets que li queden. Per tal de mantenir-se ferma en les privatitzacions iniciades, la UAB ha deixat de banda l’ètica: La gradual manca d’espais, les multes i els expedients per a les estudiants organitzades en assemblees i sindicats combatius que el darrer any van protagonitzar 9 dies de vaga a la nostra universitat. Cal no oblidar, tampoc, les dues entrades dels Mossos d’Esquadra al Campus de Bellaterra i el desmentallament de l’Edifici d’Estudiants (ETC) amb l’acomiadament de les seves treballadores.

En definitiva, volen treure d’enmig tot allò que molesta al nou Rectorat continuïsta de la dictadura d’Ana Ripoll. Un Rectorat, recordem-ho, escollit per només un 10% de les estudiants del Campus, que varen manifestar-se democràticament a favor de la candidatura de La Nova UAB, que és el mateix que dir que van exigir una alternativa a les retallades més enllà d’acomiadaments, augments de taxes i repressió a les estudiants mobilitzades.

Per això, des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), hem pres la decisió d’engegar la campanya “Prou persecució política a la UAB” per tal de denunciar públicament aquests fets. Els quals no són aïllats ni innocents, ni fruit de la Crisi econòmica. Són planejats i amb una estratègia darrere. La negació per part de l’ETC de mantenir un espai històric com era el nostre local és només un exemple de la política de persecució que està duent a terme la UAB. Posant pals a les rodes a aquelles estudiants i a les treballadores que dia a dia ens organitzem per a buscar una alternativa a les seves “solucions” contra la crisi.

Avui, la vicerrectora Sílvia Carrasco ha amanaçat els estudiants tancats al local i al SEPC que si no abandonen l’espai passaran a mans de la justícia i pendran les seves mesures pertinents. Des del SEPC li diem que la lluita pel nostre espai no la deixarem de dur a terme malgrat els seus atacs constants. La lluita ens dona el que el poder ens pren!

Per tot això, convoquem a tota la comunitat educativa a mostrar suport als estudiants represaliats i a assistir demà a les 13h a la Plaça Cívica de la UAB a la concentració convocada pel SEPC.

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
18 de setembre del 2012, Bellaterra

Publicado el septiembre 19, 2012 en Noticias Locales, Països Catalans y etiquetado en . Guarda el enlace permanente. Deja un comentario.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: